Чай Пуер Туо ча Шу чорне гніздо 100 грам
Основні характеристики
Чай Пуер Туо ча Шу чорне гніздо 100 грам
Пуер у формі гнізда/піали – туо-ча. Успадкував форму від вантажу для терезів у стародавньому Китаї. Варіанти ваги від 3 до 3 кг.
За старих часів пуер ферментувався під час транспортування та передпродажного зберігання. Але в другій половині 20 століття, зі збільшенням попиту та скороченням часу доставки, він перестав встигати дозрівати до потрібного рівня. Тому, у роки 20 століття, було придумано технологія прискореного старіння (ферментації) пуера.
Так з'явилося два основних види пуеру – виготовлений за традиційною технологією – «сирий пуер» - Шу Пу Ер, і, за прискореною технологією – «приготовлений пуер». Обидва пуери мають більш-менш однаковий набір корисних властивостей, і відрізняються нюансами смаку та аромату, і то лише на початковому, не далекому від завершення виробничого процесу, етапі ферментації. Сирий пуерінтересний тим, що ступінь його ферментації довгий час (2-3 роки) можна контролювати самостійно. Згодом гіркоту та грубість свіжого листа замінюється вишуканістю та легкою гіркуватістю.
Пуер - пост-ферментований чай, що пройшов глибоку (традиційну або прискорену ферментацію), що передбачає трансформацію його в продукт відмінний від звичайного чорного чаю за його хімічним складом та корисними властивостями. Це чорний чай за китайською видовою чайною класифікацією. В українській класифікації його відносять до групи чорних спеціальних чаїв.
Заварювання:
Як і будь-який чай – пуер вимагає витримки стандартних дозувань, та дотримання кількох правил заварювання. Загалом закладають 6 р на 150 мл гарячої води.
Промивання проводиться дуже швидко, киплячою водою, таким чином досягається видалення пилу і дезінфекція. За часом наполягання можливі варіанти, коли цей чай заварюється по 2-3 хвилини – 2-3 рази.